Кристиано Роналдо стигна границата от 70 гола с екипа на Португалия, след като вкара два пъти, а иберийците се справиха лесно с Унгария с 3:0 в световна квалификация играна в Лисабон. 

За разлика от двубоя на Евро 2016, завършил 3:3, този път португалците не оставиха съмнения в превъзходството си, като доминираха през цялото време. Те записаха 4-и пореден  триумф в група В и вече имат 12 точки, с 3 по-малко от лидера Швейцария, който преди това надви с 1:0 Латвия у дома и е с пълен актив след 5 срещи. 

Роналдо беше много активен още от началото, но ударите му така и не попадаха в целта. Той обаче даде началото на головата атака, когато намери Герейро вляво, който центрира отлично и Андре Силва засече на далечната греда в 32-ата минута. 

Само 4 по-късно нещата за домакините станаха още по-хубави. Силва чукна с пета към Роналдо, който с остър и прецизен удар преодоля Гулаши, за да удвои аванса на европейския шампион. 

В средата на второто полувреме Кристиано реализира от свободен удар, за да отбележи второто си попадение и да стигне границата от 70 гола за отбора, в своя 137-и двубой. Поражението остави унгарците със 7 точки в актива им от 5 срещи и на практика ги извади от битката за първите две места.