Реал Мадрид направи нова крачка към титлата, след като надви с 3:2 закъсалия Спортинг Хихон и то след като на два пъти трябваше да догонва. 

Без основни играчи Белите се измъчиха много, но благодарение на Иско, който реализира на два пъти, съумяха да стигнат  до триумфа и вече имат 75 точки, като си гарантираха, че разликата до Барселона няма да се намали. 

Отборът на Спортинг бе много близо да стигне до престижна точка, но с класа и малко късмет столичани постигнаха целта си. Хихон остава в зоната на изпадащите с 22 точки, на 5 от спасението. 


Зинедин Зидан очаквано даде почивка на звездите си предвид реванша срещу Байерн, като не включи в групата Роналдо, Бейл, Бензема и Навас. Модрич пък започна на пейката. Така Мората водеше атаката, подкрепен от Асенсио и Лукас Васкес. 

Домакините започнаха амбицирано и в 8-ата минута стигнаха до много добро положение. Чоп отклони една топка към Карлос Кармона и изглеждаше, че това ще бъде сигурен гол, но в последния момент Начо протегна крак и изби над вратата. 

Реал отговори със ситуация пред Лукас Васкес, който от чиста позиция прати топката над гредата. Добрата игра на Спортинг обаче продължи и в 14-ата минута домакините поведоха. 

Весга даде хубав пас над защитата, пращайки топката в наказателното поле, където Дуйе Чоп засече много добре от въздуха и вдигна феновете на домакините на крака, реализирайки за 1:0. 

Отговорът на Реал обаче не закъсня. В 17-ата минута Иско вкара прекрасен гол. Халфът показа отлична техника, за да се измъкне от трима съперници в наказателното поле, след което завъртя топка в далечния ъгъл за 1:1. 

Мачът продължи да бъде отворен, като Реал започваше да доминира. В 27-ата минута Мората стреля неточно при една ситуация, а след това попадение на Васкес бе отменено поради засада. 

Пак той стреля неточно в 38-ата минута, но и двата тима не направиха нещо кой знае какво в предни позиции и на почивката резултатът бе равен. След нея обаче отново стана интересно. 

В 48-ата минута Куеяр някак си спаси удар с глава на Начо, а малко след това Спортинг поведе отново. Отбраната на Мадрид не бе добре построена и Весга вкара с глава, за да върне аванса на своя тим. 
 
Последва обаче активизиране на Реал и изравняването отново не закъсня. Алваро Мората се възползва от подаване на Данило, като вкара с глава. 

Гостите натиснаха в търсене на пълния обрат и Данило не бе точен при едно статично положение. След това Куеяр се справи с удар на Мората. Времето обаче напредваше, а нов гол не падаше. 

След корнер Мариано стреля над целта за Реал, но в 90-ата минута лидерът изкопчи успеха. Иско се оказа на добра позиция фронтално срещу вратата и разби сърцата на домакините, носейки триумфа с 3:2.  

Спортинг Хихон – Реал Мадрид    2:3

1:0    Чоп 14
1:1    Иско 17
2:1    Весга 51
2:2    Мората 60
2:3    Иско 90

Спортинг Х: Куеяр, Кастеяно, Мере, Бабин, Аморебиета, Лопес, Кармона, Алварес, Весга, Мои Гомес (69 Начо Касес), Чоп (79 Нди)
Реал М: Касия, Данило, Начо, Рамос, Коентрао (57 Марсело), Иско, Ковачич (89 Каземиро), Хамес, Васкес (71 Мариано), Асенсио, Мората