Европейският клубен шампион Реал Мадрид е отказал да прибере Роберт Левандовски за 20 милиона евро през 2014 година, твърди AS.

Президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес е останал впечатлен от полския стрелец, който заби четири гола на испанския колос през сезон 2012/13. Тогава Левандовски игра за Борусия Дортмунд и рурците смазаха Реал с 4:1 на "Сигнал Идуна Парк" в първа 1/2-финална среща от Шампионска лига.

След нейния край Перес се е срещнал с Левандовски, който вече беше постигнал споразумение да премине като свободен агент в настоящия си отбор Байерн Мюнхен. Агентът на нападателя заявил на Перес, че договорката с баварците може да бъде развалена срещу 20 млн. евро, но босът на мадридчани отказал, защото предпочитал Карим Бензема.

В допълнение Перес не е искал да създава напрежение между Реал и Байерн. Тази вечер Левандовски ще играе срещу "белия балет" в реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига. Той пропусна първата среща на "Алианц Арена" заради контузия в рамото и без него баварците паднаха с 1:2.