Кристиано Роналдо може би не прави най-добрия си сезон по отношение на статистиката, но на 1/4финалите в Шампионската лига избухна с 5 гола срещу Байерн. 

Той се отчете с хеттрик в реванша за успеха с 4:2 след продължение, макар че вторият му гол бе от засада, а и при третия останаха съмнения за такава и очаквано бе доволен. 

„Бих искал да помоля „Бернабеу“ да не ме освирква, защото винаги давам най-доброто от себе си и дори и да не вкарвам се опитвам да работя и да помогна на Реал“ заяви португалецът, към когото феновете определено са изключително взискателни. 

„Знаехме, че ще бъде много трудно и че Байерн ще създаде проблеми. Те показаха, че са отличен тим, но и ние се представихме на ниво и за пореден път показахме, че имаме характер. Бяхме по-добри и им вкарахме 6 гола в двата мача, което не е лесно. Заслужавахме да продължим, а аз съм щастлив от хеттрика си“ добави той. 

С трите си гола Роналдо стана първият стигнал границата от 100 в Шампионската лига. Миналата седмица той го направи по попадения в евротурнирите, като за тези 100 попадения му бяха необходими 137 мача. Това бе 6-ият му хеттрик в надпреварата, като се приближи до Лео Меси, който е със 7.