Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан очаквано бе щастлив след класирането за полуфиналите на Шампионската лига, въпреки спорните моменти при победата над Байерн с 4:2 в реванша. 

Така Белите запазиха шансове да станат първия отбор, който защитава отличието си от надпреварата и да го спечелят за трети път в последните 4 години, но за да се случи това трябва да се потрудят още малко. 

„Страдахме, защото играхме срещу най-добрия отбор, който сме срещали до момента в надпреварата. През първото полувреме имахме много положения, но не бяхме прецизни пред тяхната врата и това усложния нещата“ обясни французинът веднага след сблъсъка. 

„Роналдо показа, че в най-важните моменти е там, където трябва. Направи разликата. Той е уникален и ние сме радостни за него, отбора и хората, които ни подкрепиха от трибуните“ добави той. 

„Никога не коментирам съдиите. Поговорих си с Анчелоти, но за нещо друго. Отново се видя, че сме отбор с играчи от световна класа, който могат да играят 90 или 100 минути на високо ниво. Иско и Асенсио се справиха много добре“ каза още Зидан.