Легендарният италиански треньор Фабио Капело изрази своето възмущение от поведението на играчите на бившия си отбор Реал Мадрид спрямо звездата на Барселона Лионел Меси.

В неделя петкратният носител на Златната топка беше спъван и ритан от футболистите на "белия балет", които дори избиха един от зъбите му. И това не успя да спре най-добрия футболист през този век, който наказа Реал с два гола за победата на каталунците с 3:2.

Така Меси излезе еднолично на върха в класацията за най-много попадения в Ел Класико за първенство с 16 попадения. Във всички турнири Лео също е №1 с 23 гола.

"При всяко Ел Класико в Мадрид играчите на Реал се опитват да контузят Меси. Действието на Рамос е чист червен картон. Само трябва да гледате мача. Всяко влизане срещу него е престъпление! Рамос беше изгонен заслужено", коментира Капело пред Fox Sports.

"Меси е истински гений. А Кристиано Роналдо е само страхотен футболист. Това, което прави Меси, е невероятно. Носи отбора на гърба си. Той е гений, а всички останали играчи са страхотни футболисти. Меси прави неща, които не съм виждал от нито един друг играч преди това", добави италианският специалист.