Защитникът на Реал Мадрид Дани Карвахал и нападателят на Барселона Луис Суарес са влезли в словесен спор по време на голямото дерби между двата отбора, спечелено от каталунците с 3:2 на "Сантяго Бернабеу".

Според AS двамата са се сдърпали след червения картон на Серхио Рамос в 77-ата минута на "Ел Класико". Карвахал се е вбесил от изгонването на капитана си и заявил на Суарес: "Загубихте от Ювентус с 0:3. Почивайте си за мача за Купата на Краля и гледайте Шампионска лига на диваните в домовете си".

Както е известно, каталунците бяха елиминирани на 1/4-финалите в турнира от италианския колос, докато Реал се справи след продължения с Байерн Мюнхен и в следващата фаза среща Атлетико Мадрид. Барса пък е на финал за Купата на Краля, където на 27 май се изправя срещу Алавес.

След успеха в "Ел Класико" каталунците върнаха интригата за титлата в Ла Лига, след като се изравниха на върха с "белия балет". Мадридчани обаче имат мач по-малко – гостуване на Селта, но програмата им до края на сезона е по-тежка от тази на големия съперник.