Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид ще освободи треньора Зинедин Зидан, ако "белият балет" не спечели нито един трофей през сезона, твърди AS.

На "Сантяго Бернабеу" вече са изготвили и списък с евентуалните заместници на френската легенда. Под №1 в него е селекционерът на Германия Йоахим Льов. Той отдавна е в полезрението на "кралския клуб", но привличането му няма да е лесно, защото наскоро поднови договора си с Бундестима до 2020 г.

Останалите варианти пред Реал са мениджърите на спорещите за титлата в Англия Челси и Тотнъм – Антонио Конте и Маурисио Почетино. Двамата обаче също имат дългосрочни проекти с клубовете си и не е ясно дали ще склонят да напуснат в посока Мадрид. В Реал не е необичайна практиката треньорът да бъде освобождаван след "сух" сезон. Подобна съдба са сполетявали множество гръмки имена и положението на Зизу няма да е по-различно.

Под негово ръководство "белите" се представят много стабилно, но преди два дни загубиха "Ел Класико" от Барселона с 2:3 на "Бернабеу", което върна интригата за титлата. Мадридските медии обвиниха именно Зидан за горчивото поражение, дошло в 92-ата минута след гол на Лео Меси.

След него Барса измести Реал от върха в Ла Лига, като двата отбора имат равен брой точки, но столичани са с мач по-малко – гостуване на Селта. В Шампионска лига Кристиано Роналдо и компания са на 1/2-финал, където съперник е Атлетико Мадрид, а отборът отпадна от 1/4-финалите за Купата на Краля след 1:2 от Селта на "Бернабеу" и 2:2 на реванша.