Реал Мадрид потрепери, но все пак стигна до 2:1 срещу Валенсия у дома и си гарантира, че ще остане с равни точки с Барселона. Двубоят по-малко, който Белите имат ги оставя фаворити за титлата. 

Успехът на „Бернабеу” дойде доста трудно и като цяло хората на Зинедин Зидан не бяха убедителни в представянето си. Кристиано Роналдо отбеляза гол, но пропусна дузпа, а в края Марсело бе големият герой. 

Така Кралския клуб има 81 точки сблъсъка на Барселона с Еспаньол. Валенсия остава във втората половина с 40 точки и в 4 поредни мача няма победа, но това е без значение, тъй като Прилепите просто доиграват сезона. 


В състава на Реал Хамес запази титулярното си място вместо контузения Гарет Бейл. Бензема и Роналдо се завърнаха в атака, а Начо партнираше на Рамос в центъра на защитата. За гостите Санти Мина водеше атаката, с Фабиан Ореяна зад гърба му и Мунир и Нани по двата фланга. 

И Прилепите показаха, че ще се борят, като още във 2-ата минута Санти Мина беше изведен зад защитата на Реал и принуди Навас да спасява, а след като успя да направи добавка стреля във външната част на гредата от малък ъгъл. 

В тези първи минути Белите определено изглеждаха разколебани и това помогна на Валенсия да създава напрежение с атаки и центрирания, които обаче не бяха прецизни. Темпото също не бе много високо, като все пак в 12-ата минута Бензема стреля с глава, но твърде слабо, за да притесни Алвес. 

Постепенно Реал установи повече контрол върху топката и започна да се задържа повече време в половината на съперника, но без да създава добри положения. Гостите действаха солидно в отбрана и дебнеха за контраатаки.  

Роналдо също бе доста тих, преди в 27-ата минута да напомни за себе си и да изведе Реал напред. Карвахал получи свободно пространство отдясно, напредна и центрира, а Кристиано бе на точното, за да вкара с глава. Хубав гол, но и защитата на Валенсия можеше да се справи по-добре. 

Попадението поуспокои хората на Зинедин Зидан, които обаче продължаваха да имат трудности с преодоляването на защитата на съперника. Притежанието на топката обаче поне гарантираше, че Валенсия няма да опитва да застрашава Навас. Едва в края на първата част Мунир стреля, но доста неточно и паузата дойде при аванс за Реал. 

След нея ситуацията не се промени особено. Гостите продължаваха да се защитават добре и да не допускат положения пред вратата си, но и без да могат да притеснят защитата на Реал кой знае колко. 

Ситуацията обаче се промени след първите спокойни минути за втората част. В 55-ата минута Бензема стреля в гредата от границата на наказателното поле, след което домакините получиха лека дузпа за задържане на Парехо срещу Модрич. 

Сякаш за да потвърди това, Роналдо не успя да преодолее Диего Алвес, който се отчете с поредния спасен наказателен удар в кариерата си в Примера. Бразилецът е страшилище за нападателите с 25 спасени дузпи от 51 изпълнени срещу него, откакто е в Испатия. Ударът на португалеца също не бе особено качествен. 

Това естествено означаваше, че домакините не могат да се успокоят по отношение на трите точки. В 63-ата минута Бензема потърси далечния ъгъл, но стреля неточно. Зидан пусна Асенсио на мястото на Хамес в стремежа да промени нещата, но Реал оставаше неубедителен в нападение. Мунир успя да засече една топка при рядка атака за Валенсия, но я прати доста над целта.  

Гостите твърде рядко атакуваха, но в 82-ата минута шокираха „Бернабеу”. Дани Парехо изпълни отлично свободен удар и забоде топката в горния ляв ъгъл от 25 метра, за да направи 1:1. 

Феновете на домакините сериозно се притесниха, че победата може да се изплъзне, но в 86-ата минута Марсело ги зарадва. Мората върна топката от аутлинията към границата на наказателното поле, където бразилецът нахлу, след което преодоля Алвес с прецизен удар и осигури важните точки. 

Реал Мадрид – Валенсия    2:1

1:0    Роналдо 27
1:1    Парехо 82
2:1    Марсело 86

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Хамес (66 Асенсио), Роналдо, Бензема (72 Мората)
Валенсия: Диего Алвес, Монтоя, Гарай, Мангала, Лато (86 Гая), Парехо, Солер, Мунир, Ореяна (89 Бакали), Нани (70 Родриго), Санти Мина