Реал Мадрид - Валенсия, мач от 36-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 22.00 часа

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Марсело, Рамос, Варан, Пепе, Начо, Коентрао, Карвахал
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Кедира, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората


Контузени: Модрич, Арбелоа, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Валенсия в последния мач от 36-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Като имена на отборите това трябва да е дербито на кръга, но моментната ситуация може значително да намали интригата в мача.

Срещата е само няколко часа след гостуването на Атлетико Мадрид на Леванте. И ако "Дюшекчиите" спечелят своя мач, това до голяма степен ще ги направи фаворити за спечелване на титлата.

Така хъсът в играчите на Реал със сигурност ще бъде донякъде намален. От друга страна обаче настроението в белите е високо след историческата победа с 4:0 над Байерн Мюнхен в Шампионската Лига.

Като цяло Реал се намира в отлична форма и има пет поредни победи във всички турнири. В Примера пък Реал не е допуснал гол в последните си четири мача, които бяха спечелени с 4:0, 4:0, 4:0 и 5:0.

Домакинската форма на белите е също толкова убедителна. От своя страна Валенсия не е стабилен като гост и има само три победи в 17 гостувания. На "Бернабеу" Валенсия няма победа от 2008 година.

Интересно е, че Кристиано Роналдо няма загуба изобщо от Валенсия в осемте си изиграни мача срещу "Прилепите". В тях той се е разписвал 7 пъти. Също седем пъти подред той се разписва в последните седем мача в първенството.

Настроението във Валенсия със сигурност ще е лошо след кошмарното отпадане на полуфиналите на Лига Европа, когато Севиля вкара в 94-та минута. Така сега играчите на Хуан Антонио Пици със сигурност ще усещат още повече умората в краката си.

На всичкото отгоре треньорът няма да може да разчита на Пиати, Сендерос, Ориол Ромеу и Виктор Руис. За Реал няма да е на разположение единствено Лука Модрич, но Сами Кедира се завръща след 6-месечно отсъствие.


Резултат: 3:1