Защитникът на Реал Мадрид Дани Карвахал се надява отбора да не допусне гол в утрешния първи полуфинален мач от Шампионската лига срещу градския съперник Атлетико на "Сантиаго Бернабеу".

"Участвал съм в 15 мадридски дербита. Сега ни очаква полуфинал в Шампионската лига и това е достатъчно мотивация. Не мислим за миналото, всяка година имаме нови цели. Искаме да стигнем финала в Кардиф и се надяваме да направим голяма крачка натам още утре. Последното дерби завърши с равенство без много голови ситуации (б.а. 1:1). Всичко беше решено от някои дребни детайли. Победата като домакин е важна, защото съперникът ще бъде принуден да играе по-открито на "Висенте Калдерон". Надявам се да спечелим на нула. Но дори да не успеем, ако се класираме в Кардиф, ще бъдем щастливи", коментира Карвахал.

Реал Мадрид продължава да се бори на два фронта. Отборът е втори в класирането в Примера дивисион с равен актив с лидера Барселона, но и мач по-малко.

"Факторът домакинство има огромно значение за нас в първия мач и се надявам да стигнем до добър резултат на "Бернабеу", заяви бразилският халф Каземиро.

"Когато видиш страстната подкрепа от трибуните, получаваш допълнителен стимул и импулс. Полуфиналите на Шампионската лига винаги представят великолепни спектакли. Смятам, че и предстоящите мачове ще бъдат страхотно зрелище. Уважаваме всеки съперник, но едно от основните изисквания в Реал е във всеки мач да играеш за победа. Борим се на два фронта и знаем колко важно е да успеем. На преден план сега е Шампионската лига, което е много особен турнир. Но ние искаме да спечелим и титлата на Испания. Искаме да спечелим всички оставащи ни мачове до края на сезона", заяви Каземиро.