Реал Мадрид направи огромна крачка към защитата на европейската си титла с гръмка победа 3:0 над градския съперник Атлетико в първия полуфинал от Шампионската лига. Кристиано Роналдо се развихри и заби хеттрик във вратата на "дюшекчиите", като до голяма степен класира "кралете" на финала в Кардиф.

Реал доминираше почти през целия двубой и можеше да вкара повече попадения, докато Атлетико бе твърде беззъб в атака и рехав в отбрана. Наказателна акция на Кристиано обаче започна с много спорен гол, преди който португалецът бе в засада, но страничният рефер не вдигна флага и секунди по-късно падна първото попадение в мача.

След почивката Роналдо довърши "дюшекчиите" с нови два гола. Така звездата на Реал за втори път през сезона вкара хеттрик на градския съперник след победата 3:0 за първенство на "Висенте Калдерон".


В състава на Реал липсваше един от играчите на звездното атакуващо трио BBC - Гарет Бейл, който е контузен. Вместо него в нападение започна Иско. Изненадата сред титулярите на Атлетико бе Яник Ферейра-Караско, за когото се до последно се смяташе, че няма да играе заради травма, но стисна зъби и започна двубоя.

Обичайната висока преса на играчите на Чоло Симеоне не проработи и Реал доминираше изцяло от самото начало на мача. Още в 7-ата минута "кралете" стигнаха до първата си голова възможност.

Карвахал нахлу в наказателното поле отдясно и шутира по диагонала, но вратарят на "дюшекчиите" Ян Облак изби, а при добавката Бензема отблизо не успя да намери вратата от няколко метра.

Натискът на Реал обаче даде бърз резултата и в 10-ата "белите" ликуваха. Каземиро направи прострелно центриране в наказателното поле, където Роналдо засече топката в мрежата за 1:0.

Голът обаче се оказа изключително дискусионен, тъй като секунди по-рано Рамос също центрира към португалеца, който тогава бе в положение на засада, но не игра с топката. Има голямо разцепление сред водещите медии и експерти за ситуацията.

Едни претендират, че Роналдо е повлиял на играта и е било редно флагът да бъде вдигнат. Други обаче оправдават португалеца, понеже към съдиите от доста време има инструкции от УЕФА да изчакват, докато има игра с топката. Самият Роналдо нито докосна топката, нито влезе в единоборство за нея, и може би това обяснява решението на страничния да остави играта да продължи.

След попадението Реал продължи да има превъзходство. Вратарят на "дюшекчиите" ян Облак извади няколко опасни удара във вратата си. Модрич и Бензема със зрелищно воле с гръб към вратата бяха на косъм да забият второ попадение, но топката и в двата случая мина на на сантиметри извън целта.

Атлетико имаше всичко на всичко две опасни ситуации за цялото полувреме. Първи Гамейро се измъкна от защитата на Реал сам срещу вратаря и опита да го излъже, но Навас му изби топката от краката.

Малко след това при центриране от фаул Деиго Годин отблизо засече топката, но не успя да направи хубав удар и я прати високо над вратата. До почивката Гризман и компания няма точен удар към вратата на "белите", които освен това имаха владеене на топката от 67% срещу 33%.

Второто полувреме започна равностойно, с повече битка в средата на терена. Реферът Мартин Аткинсън вдигна няколко жълти картона, но не изпусна мача от контрол. Атлетико се мъчеше да задържи по-дълго топката, но нямаше идея как преодолее защитата на съперника.

Гризман го нямаше никакъв напред, а включването на Фернандо Торес и Николас Гайтан нямаше никакъв ефект за Атлетико. Вместо "дюшекчиите" да се върна в мача, отнесоха жестока наказателна акция от Кристиано Роналдо.

В 73-ата минута Португалецът бе оставен с топката в наказателното поле и от десетина метра с бомбен удар простреля Облак за втория си гол в мача.

В 86-ата минута Роналдо довърши съперника с хеттрик. Васкес проби отдясно до самата аутлиния и извади топката за Кристиано, който опъна за трети път мрежата на Облак.

До края на двубоя Атлетико не можа да реагира с поне един гол на чужд терен, за да увеличи шансовете си на реванша. Реал се поздрави с чиста победа с три гола и е с единия крак на финала в Кардиф.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:0

1:0 Роналдо 10
2:0 Роналдо 73
3:0 Роналдо 86

Реал Мадрид: Навас, Карвахал (46 - Начо), Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич, Иско (68 - Асенсио), Бензема (77 - Васкес), Роналдо

Атлетико Мадрид: Облак, Ернандес, Савич, Годин, Фелипе Луис, Саул (58 - Гайтан), Коке, Габи, Караско (68 - Кореа), Гамейро (57 - Торес), Гризман

Стадион: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/kETppzhPdQA?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>