Реал Мадрид продължава да удържа фронта в битката за титлата в Примера дивисион, след като разби изпадналия тим на Гранада с 4:0 при визитата си на "Нуево Лос Карменес".

Това стана в среща от 36-ия кръг на шампионата, а след успеха си "кралете" имат в актива си 84 точки и са на равен брой пунктове с лидера Барселона, но тимът на Зинедин Зидан има и мач по-малко.

В тази среща "кралете" бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, но в негово отсъствие шанс за изява получи Алваро Мората, който наниза два гола за успеха.

Хамес реализира първия гол в 3-ата минута, а в 11-ата отново той се разписа. Мората също добави два гола - в 30-ата и 35-ата минути, за да оформи крайния резултат. 


Срещата започна по изключителен начин за "кралете" и едва три минути след първия съдийски сигнал отборът вече имаше преднина в резултата. Лукас намери с ниско центриране Хамес в малкото наказателно поле и колумбиецът нямаше трудности да прати кълбото в опразнената мрежа.

Интригата бе убита в 11-ата минута след нов гол на халфа, който се възползва от прекрасно центриране на Коентрао около точката на дузпата и с глава насочи топката в мрежата, за да удвои аванса на тима си. 

Последваха известни минути застой в които темпото логично малко поспадна с оглед на двата бързи гола на мадридчани във вратата на клетите домакини.

В 30-ата минута обаче и Мората се разписа за класическия резултат. Той бе намерен от Данило на точката на дузпата и без подготовка отклони топката с бомбен удар към вратата.

Шест минути след това нападателят реализира и втория си гол в тази среща. Той направи добър пробив в наказателното поле и финтира двама бранители, а след това с удар в близкия ъгъл матира противниковия страж.

До почивката нямаше повече попадения, макар че Васкес нацели греда броени минути преди нея.

Второто полувреме започна малко по-добре за домакините, които сякаш живнаха предвид липсата на очаквания към тях след голямото им изоставане в резултата. 

Въпреки това обаче головите положения липсваха и Гранада не успя да стигне до нищо кой знае колко опасно пред противниковата врата. 

В 66-ата минута Рамос направи сериозен пропуск и ударът му от няколко метра мина покрай гредата, а десетина минути след това домакините имаха доста добър шанс да вкарат почетен гол.

Адриан Рамос обаче не успя да стигне до една добра топка и да я засече във вратата. До самия край срещата просто се доиграваше и нямаше повече попадения. 

Гранада - Реал Мадрид 0:4
0:1 Хамес 3
0:2 Хамес 11
0:3 Мората 30
0:4 Мората 36

Гранада: Очоа, Ингасон, Фулкиер, Силва, Хонгла, Кърхин, Куенка, Ангбан, Перейра, Мале (18 - Угбо), Рамос

Реал Мадрид: Касия, Рамос, Коентрао, Данило, Начо, Хамес, Каземиро, Ковачич, Асенсио (59 - Бензема), Мората, Васкес