Кристиано Роналдо помита рекорд след рекорд. Той е най-добрият голеадор в историята на Реал Мадрид, №1 е по попадения в Шампионската лига, во­ди и в класацията за един сезон, два пъти стана шампион на Европа (с клуб и национален от­бор) в рамките на една година, има четири "Златни топки"...

За всеки друг щеше да е трудно да задържи мотивацията си на същото ниво след толкова много успехи, индивидуални отличия и трофеи. Но това, кое­то прави Кристиано различен от другите, е неговият ненаси­тен глад за още и още.

Той се стреми да прекрачва непрекъс­нато границите на възможно­то. След всички успехи звучи невероятно, че все още има към какво да се стреми. Останали са още рекорди за чупене. Марио Де Рива от AS откри осем от целите, които мотивират звездата на Реал Мадрид.
 
Рекорд по голове в един мач в ШЛ
 
Той има 103 гола в Европа, но все още пред него са два ре­корда в Шампионската лига, които не е счупил. Става въп­рос за хеттриковете и най-многото попадения в един мач. Срещу Атлетико Мадрид във вторник отбеляза седмия си хеттрик в ШЛ (ако броим и четирите му попадения срещу Малмьо). Също толкова има и Лео Меси. Кристиано обаче не е минал друго постижение на Бълхата, който през 2011/12 вкара 5 попадения 8 двубоя срещу Леверкузен. Луис Адриано също бе точен пет пъти за Шахтьор Донецк в сблъсъка срещу БАТЕ Борисов   през 2014/2015 в груповата фаза.
 
Да спечели две поредни ШЛ със същия екип
 
Проклятието преследва шампионите, откакто КЕШ се трансформира в Шампионска лига през 1993-а. Нито един отбор не е печелил трофея две поредни години. Трима иг­рачи обаче са го правили с раз­лични отбори. Това са Марсел Десаи (Марсилия 1993, Милан 1994), Пауло Соуза (Ювентус 1996, Дортмунд 1997) и Самюел Emo'o (Барселона 2009, Интер 2010).
 
Да стане голмайстор на ШЛ за шести път
 
Трицифреният брой вкарани голове на Кристиано в Шампио­нската лига го превърнаха в най-добър реализатор на турнира в пет сезона, а това е още една статистика, по която е равен с Лео Меси. В сегашната кампания Лео все още е лидер с 11 гола, но Кристиано Роналдо го следва са­мо с един по-малко. Докато Барса вече отпадна, Реал най-веро­ятно ще изиграе още два мача. Това вдига шансовете на Ронал­до да изпревари Меси.
 
Изиграни мачове в ШЛ
 
Кристиано Роналдо сумира вече 138 мача 8 Шампионската лига. Това го прави петият най-опитен играч в историята на най-авторитетния клубен турнир. Пред него са само емб­лемите Гигс (141), Раул (142), Шави (151) и Икер Касияс (164). Изглежда, че португалецът има нужда да играе още два сезона, за да подобри постижението на легендарния страж от Мостолес.
 
Да бъде 5 пъти в злато
 
Музеят на Кристиано Ронал­до вече има четири "Златни топки" и още толкова "Златни обувки" за най-добър голмайстор във вътрешните шампионати на Европа. Второто отличие ще му се изплъзне тази година, тъй като изостава с 13 гола от Меси в Примера дивисион 4 кръга преди края на сезона. Пред него има и още 13 играчи. Въпреки това обаче, петата "Златна топка" може много скоро да бъде добавена във витрината му. Тъй като към днешна дата именно Роналдо се очертава като основен фаво­рит за наградата на "Франс футбол" през 2017.
 
Дубъл в бяло
 
Примера дивисион и Шампионска лига. Това е мечтата на всеки мадридист от 1958-а насам. Освен това Кристиано Роналдо вече го е постигал. През 2008 година с Манчестър Юнайтед взе Шампионската лига и титлата в Англия.
 
Рекордът на Грийвс
 
364 гола във Вис­шата лига и Приме­ра дивисион ситуират Кристиано Ро­налдо на трето място във воде­щите първен­ства на Европа (испанско, герма­нско, френско, италианско, герма­нско). Пред него са само двама - Герд Мюлер (365) и Джими Грийвс (366).
 
Да вкара 50 гола в Примера за един сезон
 
Рдналдо постави ре­корд през 2011-а със свои­те 40 гола в Примера ди­висион в рамките на една кампания, но през 2011/12 Меси го подобри, вдигайки летвата до 50. Португалецът пък остана на 48 през 2014/15. В следващи­те сезони португалецът ще бъде мотивиран да си върне и този трон.

Материал на "Тема спорт"