Реал Мадрид продължава защитата на титлата си в Шампионската лига. Тимът на Зинедин Зидан загуби с 1:2 гостуването си на градския съперник Атлетико Мадрид, но след онова 3:0 от преди седмица на “Бернабеу” “Кралете” ще имат среща за трофея срещу Ювентус на финала в Кардиф. 

“Дюшекчиите” започнаха зашеметяващо за Кристиано Роналдо и компания мача, след като вкараха 2 гола до 16-та минута. В края на полувремето обаче Иско (42) смълча трибуните и направи задачата на домакините невъзможна. 

Феновете на “Висенте Калдерон” създадоха невероятна атмосфера за футбол, като преди началото на мача хореографията им беше с послание: “Горди сме, че не сме като вас”. Футболистите на Диего Симеоне започнаха изключително навито срещата и постигнаха нещо, което никога досега не бяха правили на Реал Мадрид в Шампионската лига - да вкарат два гола на “кралете” още до 16-та минута. 

Първи започна Саул Нигес, който се разписа с глава след центриране на Коке от ъглов удар. Всичко това стана още в 12-та минута, а след още 4 домакините получиха право да изпълнят дузпа. Фернандо Торес беше изпуснат в наказателното поле на на гостите и беше фаулиран от Рафаел Варан. Антоан Гризман се нагърби с изпълнението и превъзмогна кошмара си от финала в Шампионската лига миналата година като реализира. Кейлор Навас докосна топката, но тя все пак влезе в мрежата - 2:0 за Атлетико. И “Висенте Калдерон” започна да мечтае. 

В 42-та минута обаче Иско уби мечтите на “дюшекчиите”. Карим Бензема направи за смях трима защитници на Атлетико на аутлинията и върна топката към границата на наказателното поле. Тони Кроос стреля без забавяне, но Ян Облак отби. Иско обаче дебнеше пред вратата на Атлетико и отблизо реализира за 1:2. Така Атлетико се нуждаеше от цели 3 гола, за да се класира за финала. Голът на Иско бе и исторически, защото с него Реал Мадрид изравни рекорда на Байерн Мюнхен - гол в 61 поредни мача. 

Освен това Иско се разписа за първи път в Лигата от 30 мача насам, а в последните 14 двубоя на Реал има общо 12 гола или асистенции.

Домакините се стъписаха след попадението на Реал и проспаха първите минути на втората част. В тях Роналдо, Иско и Бензема имаха шанс дори да изравнят. В 66-та минута Атлетико получи страхотна възможност да вкара трети гол. Караско проби по дясното крило и “счупи кръста” на Данило. Белгиецът стреля по диагонала, но Кейлор Навас отрази. Топката обаче попадна на главата на Кевин Гамейро, който вместо да вкара в опразнената врата, позволи на Навас да направи второ впечатляващо спасяване.

В 69-та минута гол на Роналдо беше отменен заради засада, а малко след това удар с глава на Бензема облиза страничната греда. Малко след това пък Гамейро бе отново на сантиметри от гол за Атлетико, но бе изпреварен от Серхио Рамос. 

Така голът на Иско беше достатъчен за Реал Мадрид и “Кралете” ще защитават трофея си на финала в Кардиф на 3 юни срещу Ювентус. 

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:1 

1:0 Саул Нигес 12’

2:0 Антоан Гризман 16’-д

2:1 Иско 42’

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес (57 - Партей), Савич, Годин, Луис, Коке (76 - Корея), Габи, Саул, Караско, Гризман, Торес (57 - Гамейро)

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро (76 - Каземиро), Кроос, Иско (87 - Мората), Роналдо, Бензема (76 - Асенсио)