Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан бе видимо доволен от класирането за втора поредна година за финал в Шампионската лига. Както е известно, снощи "кралете" паднаха с 1:2 от Атлетико Мадрид, но с общ резултат от двата мача 4:2 са на финал. Зизу призна обаче, че неговите момчета доста са страдали на "Висенте Калдерон".

„Знаехме, че ще страдаме в първите 25 минути, а те успяха да вкарат два пъти. Атлетико стартира мача много добре, а ние – не чак толкова. После обаче успяхме да намерим себе си за последните 15 минути на първото полувреме и вкарахме страхотен гол“, заяви Зизу.

„След почивката представянето ни беше много по-добро. Очаквахме да имаме трудности и сме щастливи да сме на финал. Много съм горд от момчета, извървяха дълъг път и не е лесно. Поздравления за всички.“

„Срещу Ювентус ще бъде специален мач. Те са клуб, който е много важен за мен, който павира пътя на моята кариера като играч. Юве ми даде всичко, но това е финал и съм треньор на Реал Мадрид – клубът на живота ми. Ще бъде красив финал, в това нямам съмнение“, завърши Зидан.