Пореден скандал се завихри в Испания и отново той е свързан с най-големите клубове Барса и Реал. Акцентът този път е насочен към мегазвездата на белите Кристиано Роналдо.

Каталунското издание „Мундо Депортиво" обяви категорично, че босовете на Реал са пуснали в действие дебели връзки, за да спасят от наказание Роналдо в аферата с укритите му данъци. 

Както е известно, Кристиано е разследват за неплатени налози и недекларирани приходи по данъчните декларации от 2011, 2012, и 2013 г. Разкритията бяха извадени на бял свят през декември миналата година, като по първоначални данни укритата сума е в размер на 150 милиона евро.

„Мундо Депортиво" обаче твърди, че прокуратурата фактически не прави нищо по делото и ако до 30 юни то не влезе в съда всички наказателни и фискални претенции на държавата към Роналдо ще бъдат погасени по давност.

За подобни провинения Лео Меси и баща му Хорхе бяха осъдени на 21 месеца затвор. Двамата обаче не изтърпяха наказанието си, защото според испанското законодателство при първо нарушение присъди до 2 години не се изпълняват ефективно.