Реал Мадрид е само на точка от шампионската титла, след като в отложена среща от Примера Дивисион удари Селта във Виго с 4:1.

Попаденията за "кралете" мушнаха Кристиано Роналдо (10 и 48-ата минута), Карим Бензема (71) и Тони Кроос (88), точен за домакините бе Джон Гуидети (69).

Така Реал се нуждае от равенство в срещата си с Малага през уикенда, за да детронира Барселона и отново да вдигне шампионската титла.

В момента "белите" са с три точки пред вечния си съперник в битката за първото място. Като цяло Реал изцяло доминираше в мача и дори можеше да постигне още по-голям разгром, но Роналдо направи фрапантни пропуски.

Трябва да се отбележи, че "белите" вече са вкарвали в 63 поредни срещи във всички турнири, което е подобрен техен рекорд за водещите пет първенства в Европа. Селта пък завърши двубоя в намален състав, след като Яго Аспас получи спорен втори жълт за симулация в 62-ата минута.

Домакините от своя страна не успяха да направят услуга на Барса и с нищо не показаха, че могат да спрат Роналдо и компания към шампионската титла. 


Реал започна мощно мача и успя да вкара още в 10-ата минута. Тогава Иско намери Кристиано Роналдо пред наказателното поле, след което Роналдо със свиреп удар с левия крак опъна мрежата на домакините за 0:1.

Отговорът на Селта бе тупалка на Джони Кастро, но Кейлор Навас показа класа и спаси. Последва и пропуск на Пионе Систо. Това бяха силните минути на домакините, но те не се възползваха от шансовете си.

След половин час игра Селта отново бе близо до попадението, но Адам Вас от фаул не успя да преодолее Кейлор Навас. Постепенно Реал отново взе инициативата и натисна сериозно Селта. Към края на полувремето Карим Бензема можеше да вкара, но пропусна.

Втората част започна с гол за Реал. Иско развинти защитата на домакините, поднесе топката на Роналдо, който без проблеми напрdви 0:2.

Последваха спокойни минути, в които гостите разиграваха правилно в средата на терена и не даваха почти никакви шансове на домакините си.

Така се стигна до 62-ата минута, когато реферите побутнаха леко Реал, след като Яго Аспас бе препънат от Серхио Рамос в наказателното поле, но вместо дузпа бе вдигнат втори жълт картон на Аспас и той пое към душовете.

Последва нов подарък за "кралете", след като бе спестен картон на Роналдо за симулация. Селта обаче се вдигна и дори в намален състав успя да намали с гол на Джон Гуидети в 69-ата минута.

Само дlе минути по-късно обаче Реал отново вкара, след като на празна врата Бензема добута топката в мрежата.

В 75-ата минута Роналдо направи пропуска на мача, след като некадърно изрита топката в аут. Реал продължи да доминира и в 88-ата минута Тони Кроос направи 1:4. Така белите са само на точка от титлата.