Реал Мадрид победи с 4:1 като гост Селта в отложен мач от Примера дивисион и кръг преди края има 3 точки аванс пред 2-ия в класирането Барселона.

Така "белият балет" се нуждае само от точка при визитата си на Малага, за да спечели първа титла от 2012 г. насам. И едва ли някой се съмнява в нея, след като андалусийцте публично заявиха, че с удоволствие ще направят шпалир на мадридчани. Президентът им Абдула Ал-Тани стигна още по-далеч с изказването си: "Каталунската измет няма да помирише титлата".

Успехът във Виго също не мина без скандали, върху които набляга цяла Испания и най-вече каталунската преса. Сблъсъкът беше белязан от куп съдийски грешки на рефера Мартинес Мунуера. От Селта имат претенции за две дузпи и за втория жълт картон на звездата им Яго Аспас. Той беше съборен в наказателното поле от Серхио Рамос, но вместо наказателен удар, арбитърът го изгони от игра с официално предупреждение за симулация. Според домакините, на Каземиро е спестен червен картон, както и жълт за Кристиано Роналдо, който щеше да го извади за гостуването на Малага.

Вижте видеа от спортните моменти и гласувайте в анкетата ни. В края на деня ние ще обявим победителя.