Една легенда на Реал Мадрид ще опита да спре клуба към първата му титла от 2012-а година. 

 

В последния кръг Белите се нуждаят от точка на терена на Малага, който сега е воден от бившия халф на столичани от 80-те години на миналия век Мичел Гонсалес, който при това се справя отлично. 

Андалусийци имат 4 победи и равен от последните си 5 мача, като в тях записаха 3 сухи мрежи, допуснаха само 4 гола и победиха силни съперници като Севиля и Валенсия, така че на „Ла Росаледа“ изобщо няма да бъде лесно за Реал. 

„Ние ще играем за себе си“ категоричен бе Мичел в интервю за вестник „Марка“, в което изтъква, че за тези 90 минути ще забрави връзката си с Кралския клуб и това, че е мадридист. 

Испанските медии изтъкват, че домакините ще играят и за 600 000 евро, тъй като могат да загубят 11-ата си позиция и да се смъкнат до 13-о място в зависимост от другите резултати, което ще се отрази и във финансово отношение, тъй като всяко едно място в крайното класиране носи определена сума. 

В началото на 90-те години на миналия век Тенерифе донесе 2 титли на Барса с победите си срещу Реал в края на шампионатите. Могат ли сега играчите на Малага този път да разплачат всички мадридисти?