Реал Мадрид детронира Барселона и за 33-и път в историята си е шампион на Испания. Това стана факт, след като "кралете" удариха с 2:0 Малага на "Ла Росаледа" и изпревариха "каталунците" в крайното класиране.

В същото време Барса направи уникален обрат срещу Ейбар, но това не бе достатъчно за първото място и защита на титлата.

Головете за Реал забиха Кристиано Роналдо (2) и Карим Бензема (55). Трябва да се отбележи, че и в тази среща съдиите подпряха "белите", след като попадението на Бензема падна след неотсъдено положение на засада.

Реал изигра перфектно срещата. "Кралете" се нуждаеха от точка, за да триумфират с титлата, но в крайна сметка завършиха сезона победно.

По този начин мадридчани направиха щастлив и президента на Малага - Абдула Ал-Тани, който наскоро обяви, че “Каталунската измет няма да помирише титлата”. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/phiy9tFWwmc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Реал започна вълшебно мача и успя да вкара още във втората минута. Тогава защитата на домакините сгреши фатално и подари топката на Иско, който намери Роналдо и той без проблеми опъна мрежата за 0:1.

Кралете продължиха да натискат и дори можеха да забият и втори гол, но Карим Бензема не успя да намери мрежата. По същото време Барса губеше от Ейбар и титлата бе изцяло в ръцете на мадридчани.

Постепенно темпона на игра леко се успокои, като Реал много правилно задържаше топката и залагаше на многоходови разигравания. В 18-ата минута Тони Кроос стреля мощно от границата на пеналта, но Камени показа класа и спаси.

Малко по-късно Малага можеше да изравни, след като Сандро нахлу отляво и шутира мощно в близкия ъгъл, но Кейлор Навас спаси. Последва нов шанс за Реал, но Карим Бензема стреля в аут.

В 21-ата минута домакините бяха близо до попадението. Тогава Сандро стреля свирепо от фаул и топката влизаше под сглобката, но Навас направи уникално спасяване.

След половин час игра Модрич и Роналдо разцъкаха технично, но Кристиано се замота в пеналта и бе блокиран. Шест минути по-късно отново Тони Крос се опита да вкара с далечна тупалка, но Камени за пореден път спаси.

В 37-ата минута Сандро можеше да вкара директно от ъглов удар, но Навас бе на мястото си. Към края на полувремето Малага сериозно натисна и изпусна уникални положения. Първо Сандро не успя да опъне мрежата, а веднага след него нямаше шанс и Кеко.

Второто полувреме започна с положение за Реал, но Роналдо изпусна. Отговорът на Малага бе диагонален шут на Камачо, но отново Навас отрази.

В 50-ата минута двата отбора едва не се хванаха за гушите след едно грубо влизане в краката на Роналдо, но всичко бързо се размина. Пет минути по-късно Реал заби втори гол.

След изпълнение на ъглов удар се заформи рамамбол в наказателното поле на Малага, където най-съобразителен бе Бензема, който разстреля Камени за 0:2. Попадението обаче бе доста съмнително, заради положение на засада. Вратарят Камени едва бе удържан, за да не набие съдиите, но това не помогна на Малага.

В същото време Ейбар вкара втори гол на Барса и титлата нямаше как да се изплъзне от Реал. След час игра Малага изпусна нов уникален шанс за гол, като този път Кеко не успя да преодолее Навас. Малко по-късно Карим Бензема опъна мрежата, но най-после бе свирена засада и попадението правилно бе отменено.

В следващите минути темпото на игра сериозно падна, като Реал спокойно разиграваше топката и не даваше почти никакви шансове на домакините си. В 76-ата последователно Камачо на два пъти не успя да вкара на Навас, който за пореден път показа класа.

До края не се случи нищо интересно и Реал за 33-и път е Шампион на Испания

Малага - Реал Мадрид 0:2

Голмайстори:

0:1 Кристиано Роналдо (2)

0:2 Карим Бензема (55)

Малага: Камени; Мигел Торес, Луис Ернандес, Вийянуева, Рика; Ресио, Камачо; Кеко, Форналс, Джони; Сандро

Реал: Навас; Данило, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско, Бензема, Кристиано