Европейският клубен шампион Реал Мадрид и голямата звезда Кристиано Роналдо продължават да чупят рекорд след рекорд.

"Белият балет" вчера спечели първа титла на Испания от 2012 г. насам и общо 33-та в историята си (б.р. - с 9 повече от Барселона). Интересното е, че във всеки един мач в първенството "кралете" вкараха гол, което не се беше случвало никога в бляскавата им история. От испанските отбори с подобно постижение могат да се похвалят единствено Валенсия (1943/44) и Барса (2012/13).

За последно Реал не успя да се разпише през април миналата година – 0:0 като гост на Манчестър Сити в 1/2-финален мач от Шампионска лига. Още преди седмица мадридчани подобриха рекорда на Байерн (62) по отбелязани голове в поредни мачове, като върховото постижение вече е 64 срещи.

С основна заслуга за отличната резултатност е Роналдо. Четирикратният носител на Златната топка в седми пореден сезон вкарва поне 40 попадения. Той завърши Ла Лига с 25 точни изстрела, има 4 за световното клубно първенство и 1 за Купата на Краля. В Шампионска лига португалският национал е с 10 гола, а на 3 юни Реал излиза на финал срещу Ювентус в Кардиф.