Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан бе изключително щастлив, след като изведе Белите до първата им титла на Испания от 2012-а година. 

„Това е най-щастливият ми ден като треньор. Спечелих всичко с този клуб, но да си шампион в Ла Лига е най-хубавото“ заяви наставникът, който не спести похвалите си за играчите. 

„В крайна сметка те са тези, които играят и трябва да преодоляват трудните моменти. Не е лесно всички да имат еднакъв брой минути игра, но те останаха единни през цялото време и продължиха да работят и да вярват в успеха“ добави французинът. 

„Титлата се дължи на усърдна работа през целия сезон. Това е най-трудното първенство в света. Няма как да не съм щастлив, тъй като всеки даде своя принос. Усещането е наистина изумително. Имахме своите тежки моменти, но ги преодоляхме, за да постигнем ключовите победи в края срещу Севиля, Селта и Малага“ каза още Зидан. 

„Сега ще празнуваме, а след това ще мислим за Кардиф. В крайна сметка, когато си в Реал натискът винаги е много сериозен. Посвещавам титлата на всички мадридисти и на своето семейство и най-големия си брат. Имаше напрежение, но вкичко завърши добре. Последният мач също не бе лесен, но ранният гол много ни помогна“ каза още той.