Трансферът на бразилския талант Винисиус Жуниор от Фламенго в Реал Мадрид вече е официален. 

„ФК Реал Мадрид и Фламенго постигнаха договорка за трансферните права на Винисиус Жуниор от юли 2018-а година. Играчът ще остане в настоящия си тим до лятото на 2019-а, но би могъл да се присъедини към Реал и преди това, ако двата клуба се договорят” пише в сайта на испанския шампион. 

Младокът е само на 16 години в момента, но е считан за една от бъдещите големи звезди на Селесао, като в Мадрид се надяват, че ще блесне и с белия екип. 

Кралския клуб ще плати изумителните 45 милиона евро за него, като 30 милиона от тях ще бъдат дадени сега, а останалите на различни вноски впоследствие. 

Според първоначалното споразумение Винисиус ще остане в Бразилия до лятото на 2019-а, но е възможно да пристигне на „Сантяго Бернабеу” и през следващата 2018-а година, след като навърши 18. 

Флорентино Перес реши да действа ударно и да си осигури бразилската перла, след като през 2011-а не успя да се пребори за Неймар, а изпусна и Габриел Жесус, преминал в Манчестър Сити. Гражданите, заедно с Барселона и ПСЖ също искаха Винисиус, но от Реал бяха най-настоятелни.