Пореден голям скандал с укриване на данъци се забърка в Испания. Този път под прицел е португалската голова машина на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо.


Гласеният за пета Златна топка футболист ще бъде разследван за измама в периода между 2011 и 2013 година, съобщава Marca. Сумата възлиза на 8 милиона евро и от Испанския съд все още не са решили как да подходят в ситуацията. Самият Роналдо се защити, че всичко е въпрос на административна грешка.

В същото време от прокуратурата изчакват с повдигне на обвинение, тъй като хитрият португалец и неговите хора се опитали да замажат ситуацията преди започването на каквото и да е било разследване. През 2014 г. той е успял да заяви своите данъчни отчети на време, което може и да го отърве от по-сериозни санкции.

Ако все пак Кристиано бъде обвинен, той ще бъде принуден да плати пълната сума на укритите данъци, плюс допълнителни глоби. Не е изключено португалецът да бъде осъден и на 1 година затвор, по четири месеца за всяка от разследваните година. Той обаче няма да лежи зад решетките, защото според испанското законодателство при първо провинение и присъда под 24 месеца, тя става условна.

По същия начин звездата на Барселона Лео Меси отърва кожата и не му се наложи да "вкарва голове" на топло.