Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не иска Алваро Мората да напусне клуба и вече е провел няколко разговора с него, в опит да го убеди да остане, пише „АС“. 

24-годишният нападател не е доволен от статута си на резерва и смята, че трябва да играе повече, като обмисля оферти от Челси и Манчестър Юнайтед, които му предлагат повече време на терена. 

Зидан обаче не желае да се разделя с играча и е много доволен от него, след като футболистът наниза 20 гола през сезона в 42 участия, въпреки по-ограничените си възможности. Той е втори по попадения след Роналдо, но едва 18-и по изиграни минути, което казва всичко. 

Мората обаче мисли за бъдещето и предвид предстоящото световно първенство догодина иска да си осигури титулярно място в тима на Испания, а това ще стане само ако играе редовно и вкарва голове. 

Нападателят бе пренебрегнат за някои от най-важните мачове през кампанията, което също не му харесва особено, така че след финала в Шампионската лига ще трябва да вземе важно решение дали да напусне или да остане и да се опита да измести Карим Бензема от титулярния състав.