От Барселона са предлагали по-голяма заплата на Винисиус Жуниор, но той е предпочел да премине в Реал Мадрид, разкри агентът на играча. 

През тази седмица 16-годишният бразилец официално бе купен от Кралския клуб срещу 45 милиона евро, но ще остане във Фламенго поне до лятото на 2018-а, а е възможно и до 2019-а година. 

„Офертата от Барселона бе по-добра, като футболистът щеше да получава повече пари. Ние обаче се споразумяхме с отбора от Мадрид, а и проектът на Реал му допадна повече“ коментира агентът му Фредерико Пена. 

„Много хора смятат, че е предпочел да дойде в Мадрид заради парите, но това не е вярно. За Винисиус на първо място винаги е бил спорта и потенциала да печели, което вярва, че ще се случи в Реал“ добави той. 

„В последните години Кралския клуб даде възможност на млади играчи като Рамос, Варан, Марсело, Каземиро и Асенсио да се наложат в отбора, след като бяха взети съвсем млади и това също оказа влияние. Мбапе или Гризман биха могли да дойдат в Реал, но ние трябваше да вземем решение сега“ каза още Пена.