Кристиано Роналдо се надява, че Реал Мадрид ще успее да постигне нещо историческо, като защити титлата си в Шампионската лига във финала срещу Ювентус. 

„Винаги е специално да играеш във финал на Шампионската лига. Ще имаме за съперник страхотен отбор и ще бъде трудно. Шансовете са равни, но все пак се надявам, че ще успеем да победим, защото това би било невероятно постижение” заявява португалецът в интервю пред сайта на Белите. 

„Заслужено сме на финал, тъй като в групата се справихме добре, макар и да останахме втори, а след това елиминирахме силни отбори като Атлетико и Байерн. Голямата ни цел още от началото на сезона е да спечелим отново отличието, тъй като никой преди това не го е правил и ще е нещо историческо. Това е наша мечта и амбиция, така че да стискаме палци” добавя той. 

„Ювентус е отличен отбор, но всеки тим има слабости, които ние трябва да намерим и да използваме. Както обикновено този, който направи по-малко грешки, ще спечели. Надявам се, че това ще бъдем ние. Лично аз се надявам, че ще продължа да се подобрявам и да бележа, защото това винаги е нещо, към което се стремя” казва още Роналдо.