Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще бъде награден с нов договор заради отличната си работа начело на тима, съобщава вестник „АС“. 

Настоящият контракт на французина е до лятото на 2018-а година, но скоро се очаква да бъде удължен за още два сезона или до средата на 2020-а. 

Освен това Зидан ще получи сериозно увеличение на заплатата си, което ще го превърне в един от най-добре платените специалисти в съвременния футбол. 

Французинът окончателно се превърна в идол на феновете, след като за 15 месеца начело на състава го изведе до два триумфа в Шампионската лига и го направи шампион на Испания, което за последно се бе случило през 2012-а. 

Балансът му на „Бернабеу“ е повече от забележителен, като до момента има 65 победи, 15 равенства и само 7 загуби във всички турнири, което означава, че пораженията са едва 8% от тези 87 срещи, които е ръководил. 

Преди време се говореше, че има вариант той да бъде освободен при провал в края на сезона, но спечеленият дубъл окончателно е убедил Флорентино Перес, че Зидан е правилният човек за поста, така че договорът му ще бъде удължен.