След като изведе Реал Мадрид до първи златен дубъл от 1958 година насам, Зинедин Зидан се превърна в един най-уважаваните треньори в света. В класация направена от спортното издание „Coach Reputation Rankings”, френският специалист успя да събере най-много точки и да оглави подреждането.

За да бъде сформирана въпросната класация, под значение бяха взети 100 различни зависимости. Сред тях личат следните: път в треньорската кариера, присъствие в социалните мрежи, взаимоотношения с пресата и атрактивност за спонсори.

Бялата легенда събра най-голям брой точки в много от стоте статистики и заслужено застана на челно място, като зад себе си остави трима италиански специалисти. 

Това са противникът му от финала в Шампионска лига през настоящия сезон – Масимилиано Алегри, треньорът на Челси – Антонио Конте, както и бившият ментор на Зизу от Реал Мадрид – Карло Анчелоти.

Любопитно е, че щом се отнася до тройката в испанското първенство, в нея място не намира Луис Енрике от Барселона. Там той бива изпреварен съответно от Диего Симеоне (Атлетико Мадрид) и Еузебио (Реал Сосиедад), като разбира се Зидан е на първо място. 

Що се отнася до новия треньор на каталунците Ернесто Валверде, за него бе отредено шестото място при специалистите в Примера.

Прави впечатление, че извън челната осмица на класацията са Жозе Моуриньо (Манчестър Юнайтед), Юрген Клоп (Ливърпул), Арсен Венгер (Арсенал) и уволненият от Борусия Дортмунд Томас Тухел.

Пълните класации можете да намерите ТУК!