Появилите се спекулации, че германския шампион Байерн Мюнхен има интерес в привличането на Кристиано Роналдо се оказаха пълна измислица. 

Името на баварския гранд бе едно от многобройните замесени в слуховете появили се след информацията, че португалецът иска да напусне Реал Мадрид през настоящото лятото.

Както стана известно, Кристиано е останал изключително разочарован от започналото срещу него разследване в данъчна измама в размер на 14.7 млн. евро. Поради тази причина той е изявил желанието си пред ръководството на белите да напусне Мадрид възможно най-скоро. 

Отборите на Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен незабавно бяха свързани  от медии по цял свят като предполагаеми дестинации за капитана на Португалия. От германския първенец първи решиха да отрекат за какъвто и да е интерес в подобен трансфер.

„Слухове относно Байерн се въртят всекидневно в света чрез печатни медии, социалните мрежи и слухове. Дигиталните технологии позволяват на новините да се разпространяват със страхотна сила, но невинаги историите са верни“, се твърди в официално изявление публикувано в сайта на баварците.

Изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге също взе отношение по темата, като оприличи слуховете на „фантастика“.

„Свикнали сме да бъдем обект на постоянни трансферни спекулации по време на всеки трансферен прозорец“, коментира бившият германски национал.

„Обикновено не си позволяваме коментар по спекулациите, но бихме искали да направим нашата позиция относно Кристиано Роналдо пределно ясна. Този слух е напълно безпочвен и трябва да се причисли към света на фантастиката. Измислицата на деня!“ завърши Румениге.