Феновете на Реал Мадрид вече обичат новата трансферна цел на клуба Дани Себайос, който се представя силно за младежкия национален отбор на Испания на европейското първенство. Причината ултрасите на "белия балет" да изпитват силни симпатии към футболиста на Бетис е... неговата омраза към кръвния враг Барселона.

Когато феновете на Барселона и Атлетик Билбао освиркваха испанския химн преди финала за Купата на страната през 2015 година на стадион "Ноу Камп", мнозина се изказаха критично. Сред тях беше и Себайос, който обаче беше сред най-крайните: "Трябва да хвърлят бомба на стадиона и да убият тези каталунски и баски кучета!"

Преди това той беше квалифицирал бившия халф на Барса Сеск Фабрегас и дългогодишният бранител на "блаугранас" Жерард Пике като "пълни безсрамници", тъй като празнуваха триумфа на Ла Фурия на Евро 2012 с каталунски флаг. Когато мразиш обществения враг №1 на Реал Пике, в Мадрид веднага ще те обикнат...

"Махайте се от страната, каталунци", гласеше друг негов гневен коментар, а в друг младокът се обявява за почитател на диктатора Франко. Както е известно, последният често е свързван от каталунците с успехите на Реал в миналото. Медиите в Испания отчитат, че само три легенди на Барса са получавали публично признанието на Дани - Лео Меси, Андрес Иниеста и Пеп Гуардиола.

Себайос не си поплюва с действия и думи на терена. Влиза смело в единоборствата, често "влиза" грубо и в словесните битки. В последния кръг на сезон 2015/16 Бетис прати Хетафе в Сегунда, а Дани се обърна към защитника на противника Кала: "Надявам се да потънете във втора дивизия и клубът ви да изчезне от лицето на земята".