Английският гранд Манчестър Юнайтед удари Реал Мадрид с дузпи в среща от "Интернешънъл Чемпиънс Къп". Двубоят се игра в Санта Клара (САЩ).

Както е известно, само след две седмици двата тима ще се срещнат в битка за Суперкупата на Европа в Македония и това се яви репетиция преди мача им на 8 август на стадион "Филип ||".

Иначе срещата в Санта Клара започна спокойно, като Юнайтед успя да поведе в края на първата част. Тогава Марсиал се възползва от грешка в отбраната на Реал, последва пощен пробив и пас към Джеси Лингард, който без проблем опъна мрежата на "кралете".

В началото на втората част Зинедин Зидан пусна изцяло нова единадесеторка, докато Жозе Моуриньо направи 7 смени за Юнайтед. Интересното бе, че "белите" започнаха срещата с голяма част от титулярите си, докато за Юнайтед повечето основни играчи се появиха след почивката.

През това второ полувреме испанците натиснаха и логично изравниха. В 69-ата минута Тео Ернандес донесе дузпа за Реал и от бялата точка Каземиро вкара за 1:1.

Редовното време завърши при този резултат, което наложи изпълнението на дузпи. При тях точни за Юнайтед бяха Хенрик Мхитарян и Дейли Блинд, докато път към вратата на Давид де Хеа за Реал намери единствено Луисми Кесада.

Пропуски за Юнайтед направиха Антони Марсиал, Скот Мактоминай и Линдельоф, докато за Реал пропуснаха Матео Ковачич, Оскар Родригес Арнаис, Тео Ернандес и Касемиро.