Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал се присъедини към Зинедин Зидан в недоволството си относно наказанието на Кристиано Роналдо и коментира, че и Луис Суарес е заслужава санкция заради ситуацията при дузпата за Барса. 

„В крайна сметка съдиите са тези, които взимат решенията. Повторенията обаче ясно показват всичко и всеки може да си направи изводите. В нашата професия титлите са тези, които са важни и понякога грешките могат да означават загуба“ заяви Карвахал. 

„Луис Суарес е голям нападател, който винаги играе в дербитата с желание и отдаденост и се стреми да помогне на отбора си, така че сигурно е нормално и да има симулации. Реферите и комисиите трябва да вземат решение кое симулативно действие трябва да бъде наказано“ добави той. 

„Няма как да знаем какво се случва в главите на съдиите. Ние просто трябва да мислим за това, което правим на терена. Ясно е обаче, че наказанието на Кристиано е твърде сурово, тъй като си изгонен, след като не е трябвало. В крайна сметка случилото се прецаква целия отбор и се надявам, че санкцията ще бъде намалена“ каза още Карвахал, който се наслаждава на играта си. 

„Гордея се, че съм част от един от най-силните периоди в историята на клуба. Чувствам се по-значим играч в отбора и искам да използвам този шанс, за да продължа да се подобрявам и да печеля купи“.