Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан очаквано изрази разочарованието си, след като лидерът на отбора Кристиано Роналдо бе наказан за 5 мача и ще пропусне старта на сезона в първенството. 

Португалецът се ядоса от червения картон, който получи от рефера Бенгоечеа на „Камп Ноу“ и го бутна леко, което му донесе и сериозната санкция. 

„Ядосан съм. Всички сме ядосани и разочаровани. Не искам да се бъркам на съдиите, но след като се видя какво стана, да получи 5 мача… нещо не е както трябва. Станалото-станало, но когато изгледаш ситуацията и да получи за това 5 срещи … просто е твърде много“ заяви Зидан на пресконференцията преди реванша с каталунците. 

„Кристиано е недоволен, тъй като иска да играе. Дали срещу него има кампания? Не зная, иска ми се да няма и се надявам, че няма. Хората може би си вършат работата, но в крайна сметка ние оставаме без него за 5 мача и ще видим какво ще правим“ добави наставникът, който е доволен от състава си и очаква силен мач отново. 

„Вече казах на няколко пъти, че съм много щастлив от играчите, които имам. До 31 август обаче има време и има неща, които не мога да контролирам. Зная обаче, че утре ни очаква труден реванш, тъй като Барса е отбор, който може да ти създаде проблеми винаги. Затова трябва да сме на високо ниво и вярвам, че отново ще играем, както в първата среща“ каза още Зидан.