Реал Мадрид надви още веднъж Барселона, този път с 2:0 на своя "Сантяго Бернабеу" във втората среща за Суперкупата на Испания.

Така с общ резултат от двете срещу 5:1 "кралете успяха да завоюват трофея и да започнат сезона по изключителен начин - с още една купа за клубната витрина.

Отборът показа доста добра игра, макар че извън редиците на тима бе голямата звезда Кристиано Роналдо, който изтърпява наказание, след като си позволи да бутне рефер без топка в предишния мач.

Асенсио откри резултата за своите в 4-ата минута с прекрасен гол от около 30-ина метра, докато Бензема оформи крайния резултат.

Французинът бе точен в 39-ата минута и на практика реши целия спор. 


Срещата започна по изумителен начин за "кралете" и още в 4-ата минута Асенсио хвърли публиката на домакините в екстаз, след като вкара спиращо дъха попадение. 

Toй реализира феноменален гол с прекрасен удар от над 25 метра и по този начин матира стража на домакините, а в действията му се виждаше, че прави удара си с голяма лекота. 

Десетина минути след попадението Меси направи страхотен рейд и в свой стил премина през камара от футболисти на противника, но Навас излезе навреме и успя да го пресрещне.

Последваха минути в които битката се водеше около средата на терена и нямаше кой знае какви ситуации.

В 33-ата минута Васкес имаше страхотен шанс да удвои аванса на домакините.

Крилото пое топката от дъгата и нанесе прекрасен удар, който обаче се отби в страничната греда.

Все пак шест минути след това Бензема вкара за Реал и така доближи тима си максимално до трофея.

В ситуацията Марсело проби до аутлинията и сви топката към вратарското поле, а французинът бе на точното място.

Той успя да си повдигне кълбото и с десния крак да го насочи към противниковата врата.

След почивката гостите се поактивизираха и в 52-ата минута нацелиха греда. 

Меси и Суарес направиха страхотна комбинация, а аржентинецът нахлу между Варан и Карвахал в наказателното поле, за да стреля. Ударът му от 12-13 метра обаче срещна напречната греда.

Само три минути след това и Реал имаше страхотен шанс за гол, но Тер Стеген направи фантастично спасяване след удар на Бензема.

В 65-ата минута Барса можеше да намали, но направи сериозен пропуск, след като Навас се размина с топката, а притиснатият от противников играч Суарес се засуети и не успя да я прати в мрежата.

Пет минути след това Суарес можеше да вкара с плонж, но засече топката точно в страничната греда и в крайна сметка не успя да реализира.

До самия край на срещата така и не се стигна до повече попадения.

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА 2:0
1:0 Асенсио 4
2:0 Бензема 39

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Ковачич, Кроос; Васкес, Бензема, Асенсио

Барселона: Тер Стеген; Масчерано, Пике, Юмтити; Сержи Роберто, Ракитич, Бускетс, Андре Гомеш, Алба; Меси, Суарес