Четирикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо иска отново да напуска Реал Мадрид. Това твърдят от най-близкото обкръжение на звездата.

Причината за яростта на португалския национал е наказанието от 5 мача, които получи за бутане срещу главния съдия по време на първия мач за Суперкупата на Испания срещу Барселона. "Кралския клуб" обжалва санкцията, но Административният съд не удовлетвори възражението.

"В момента Роналдо е концентриран единствено върху тренировки. Подготвя се отбора, както винаги, но не можем да гарантираме, че Кристиано ще остане в Реал. Нека видим как ще се развият събитията до 31 август", заявиха най-близките хора на нападателя пред El Pais.

Роналдо има да изтърпи още три срещи дисквалификация – срещу Валенсия, Леванте и Реал Сосиедад и ще се завърне 20 септември за мача с Бетис.

Преди два месеца отново се появиха спекулации, че Роналдо иска да напуска "Сантяго Бернабеу". Причината тогава беше обвинението, което прокуратурата му повдигна за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро. След разговор с Флорентино Перес Кристиано промени решението си.