Новият договор на играещия много силно напоследък полузащитник на Реал Мадрид Иско, съвсем скоро ще бъде обявен официално, разкри президентът Флорентино Перес. 

Футболистът предизвика фурор в мача с Италия от световните квалификации, а освен това е основна част и в състава на Зинедин Зидан, което е отчетено и от клуба. 

„Когато Иско дойде при нас той бе много млад и бе ясно, че ще се развива и подобрява. Вече виждаме това, което се очакваше. Подновяването на договора му е уточнено и скоро ще бъде обявен официално, буквално в следващите дни“ заяви Перес в предаването „Ел Лархеро“ като бе категоричен, че няма шанс новият идол на феновете Марко Асенсио да бъде продаден. 

„Не си спомням каква е клаузата в договора му, но мога да ви уверя, че дори и да бе 10 милиона евро, той няма да напусне, защото е щастлив при нас. Това е страхотен играч, който отбелязва впечатляващи голове и се чувства перфектно в клуба“ изтъкна Флорентино. 

По отношение на спекулациите за бъдещето на Кристиано Роналдо заради данъчните проблеми и желанието му да получи увеличение на заплатата, той сподели: „Това са абсолютни глупости. Кристиано не е искал подобно нещо. При него всичко е чисто и ясно, не е крил нищо и няма престъпление. Той е щастлив при нас и остава най-добрият в света“. 

Перес не подмина и ерата на Зинедин Зидан. „Няма да сбъркам ако кажа, че всичко това до голяма степен, ако не и изцяло, се дължи на Зинедин Зидан. Той е изключително достоен човек, който е искрен в отношенията си и в нито един момент не е искал помощ за нещо. Той е истински модел за подражание“.