Реал Мадрид - АПОЕЛ Никозия, мач от Група Н на Шампионската лига, стадион “Сантяго Бернабеу”, 21:45 часа българско време. 

 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Лука

Защитници: Карвахал, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Ернандес

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Иско, Ковачич, Себайос

Нападатели: Роналдо, Бейл, Васкес, Майорал 

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Едва ли има футболен фен, който смята, че АПОЕЛ ще вземе дори точка от “Бернабеу” довечера, но голямото събитие е завръщането на Кристиано Роналдо в състава на Реал. Португалската суперзвезда изтърпява наказание в Ла Лига и няма право да играе, но пък за сметка на това е готов да се раздаде на макс в Шампионската лига. 

От Роналдо ще се очаква най-важното - да вкарва голове. Тази цел в последните мачове не можаха да изпълнят Карим Бензема, който се и контузи, Гарет Бейл и Лукас Васкес. 

За кипърците се очаква като титуляр да започне Живко Миланов. Българинът и съотборниците му се класираха за групите в турнира, след като отстраниха отбори като Дюделанж, Виторул Констанца и Славия Прага. Двата тима се срещнаха в четвъртфиналите на Шампионската лига през сезон 2011/2012, когато Реал спечели с общ резултат от двата мача 8:2. 

Кралете започнаха сезона с два трофея, но записаха две поредни равенства в първенството и след само три кръга изостават на 4 точки от Барселона. 

“Трябва да вкарваме голове, защото създаваме достатъчно положения. Но това е футболът. Има моменти, в които нещата не се получават и няма как да бъдеш доволен. Предстои ни мач в Шампионската лига и трябва да вземем трите точки”, каза треньорът на Реал Зинедин Зидан. 

Освен на Бензема треньорът на Реал няма да може да разчита и на Марко Асенсио, който е аут заради нелепа контузия. Талантливият футболист е получил рана на крака по време на епилация. Един от космите се инфектирал и това е причината младокът да гледа мача довечера от трибуните.

Резултат: 3:0