Карим Бензема обяви, че Реал Мадрид ще бъде последният му клуб, след като вчера официално бе потвърден новия му договор и днес французинът се появи пред медиите на „Сантяго Бернабеу“. 

„Много съм щастлив. Това удължаване на контракта ми означава много. Развълнуван съм, че ще продължа да правя история с най-великия клуб в света. Много съм доволен от начина, по който се разви кариерата ми и ще продължа да работя здраво, за да печеля титли. Това е най-доброто място, на което мога да бъда, искам да приключа с футбола тук и мисля, че това ще бъде последният ми клуб“ заяви нападателят. 

„Напражението да си част от Реал наистина е голямо, но аз съм част от специфична група футболисти и вярвам, че ми предстоят още много радостни моменти. Клубът се превърна в мое семейство, още когато дойдох и ме подкрепи в някои много трудни моменти от кариерата ми. От първия ми ден тук президентът и всички останали са до мен, така че винаги съм искал да остана“ добави той. 

„В началото наистина не ми бе лесно, защото дойдох, когато бях само на 21 и не знаех нищо за Реал и не говорех езика. Последните години обаче са фантастични за нас. Продължавам да вярвам, че за един нападател не е важно само да бележи голове, а и като цяло да бъде замесен в играта, затова продължавам да вярвам, че най-важното е да помагаш на съотборниците си. Критиките са част от живота и аз ги приемам нормално“ изтъкна Бензема, който все още е контузен, но не се притеснява от лошия старт на сезона в Примера. 

„Работя здраво, но не мога да кажа кога ще се върна. Наистина не започнахме добре кампанията, но не съм притеснен, тъй като вярвам в отбора. Ще продължим да работим, а и в крайна сметка това е едва началото. Убеден съм, че още в следващия двубой ще се върнем на победния път“.