Голямата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, се завърна в игра след наказание от пет мача за бутане срещу съдия.

Това стана при изненадващата загуба на "белите" 0:1 от Бетис насред "Сантяго Бернабеу", дошла с гол в 94-ата минута. Четирикратният носител на Златната топка отправи 12 от общо 27 удара за домакините по посока на вратаря Антонио Адан, но въпреки това не успя да се разпише. В един момент на срещата обаче португалският национал извърши груб фаул, който остана без последствия. Кристиано настъпи по глезена централния защитник на Бетис Аиса Манди, но главният рефер Антонио Лаос не отсъди дори нарушение.

Каталунските медии не пропуснаха този момент от мача и веднага припомниха няколко скандални постъпки на Роналдо. При миналогодишното равенство 3:3 с Легия Варшава в Шампионска лига, той нарочно настъпи противников футболист, а през 2015 г. удари с ръка тогавашния халф на Севиля Гжегож Криховяк. И в двата случая португалецът не получи червен картон, като при втората изцепка трябваше да бъде наказан за дербито с Барселона.