Зинедин Зидан отчете важността на победата над Алавес, която не дойде лесно, но след 2:1 Реал Мадрид се върна на победния път, което бе ключово предвид проблемите напоследък. Младокът Дани Себайос реализира победния гол, за да зарадва Белите. 

„Заслужавахме да спечелим, тъй като играхме добре и съперникът имаше по-малко положения от нас. Жалко е, че създадохме твърде много ситуации, а вкарахме само два гола, но все пак взехме трите точки, така че това е най-важното и трябва да сме доволни“ заяви французинът. 

„Ще играем още по-добре в следващия мач. Най-важното обаче е, че продължаваме да създаваме положения. Наистина не е приятно, че повечето ги пропускаме, но това се случва във футбола и не може всеки път да печелиш с по няколко гола разлика. Освен това съперникът е труден за преодоляване у дома, затова е хубаво, че всичко завърши добре“ добави той. 

„Доволен съм за Себайос. Той получи шанс и го използва, като показа, че е повече от това да бъде просто част от отбора. Кристиано както винаги бе на ниво. Не спира да се старае и да търси гола и в следващите мачове той отново ще направи разликата за нас“ каза още Зидан.