Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино го изрече на глас: Хари Кейн е по-добър от Кристиано Роналдо. Босът на „шпорите“ засипа с похвали голямата си звезда след хеттрика срещу Апоел Никозия снощи. Още по-впечатляващото е, че английският национал вкара с левия крак, с десния и с глава.

„Кристиано Роналдо е фантастичен, един от най-добрите, но Хари Кейн е също един от най-добрите и може би по-добър от Кристиано, защото е по-млад. Всички нападатели на това ниво имат нещо специално. Те са убийци, а Хари има тази специалност в себе си“, отсече Почетино.

23-годишният Кейн и 32-годишният Роналдо ще се изправят един срещу друг след месец на „Бернабеу“, когато Реал Мадрид посреща Тотнъм в третия мач от Група Н на Шампионската лига.

Португалецът наниза над 450 гола в кариерата си и спечели 24 трофея, включително 4 пъти Шампионската лига и Европейската титла. Кейн пък наниза 11 гола в 7 мача този месец, след като не успя да се разпише през август.

С вчерашните си три гола той вече има 34 попадения в 30 мача за 2017 година. „Септември е, така че очаквах да вкара. Той прави специални врата пред противниковата врата и затова е един от най-добрите. Не искам повече да го хваля, че жена ми ревнува, но той е невероятен. Той е Хари Кейн“, добави Почетино.