Треньорът на испанския шампион Реал Мадрид – Зинедин Зидан, изказа възхищението си от представянето на Иско.

Атакуващият халф донесе първата домакинска победа на "белите" за новия сезон в Ла Лига, след като вкара и двата гола за 2:0 над Еспаньол. Преди това "кралете" направиха две равенства и допуснаха една загуба на "Сантяго Бернабеу", но снощи прекъснаха негативната серия.

"Иско знае, че е важен футболист за Реал. Играе все едно е на улицата и това ми харесва. Не се притеснява от нищо и влиза на 100% в единоборствата. В последно време буквално се наслаждава, когато е на терена и се радвам, че мога да видя най-доброто му представяне", каза Зизу, който даде титулярно място на Иско едва през пролетта.

Преди това испанският национал беше предимно резерва и обмисляше да напусне Реал. Интерес към него проявяваха Барселона, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Арсенал, но в крайна сметка преподписа с "кралския клуб".

Относно самия мач с Еспаньо, Зидан заяви: "Беше много важно да спечелим. Започнахме добре, но след почивката се усети натрупана умора. Притеснен съм, че нямаме никакво време за почивка, защото предстоят мачове с националните отбори", каза опасенията си френската легенда.

В класирането след 8 кръга в Ла Лига, Реал заема 5-то място с 14 точки, а лидерът Барселона има 21 т. В следващия кръг на 14 октомври "белите" гостуват на Хетафе, докато на каталунците им предстои визита на Атлетико Мадрид.