В Реал Мадрид са силно притеснени за здравословното състояние на защитника Даниел Карвахал, съобщават мадридските медии. 

Защитникът пропусна сблъсъка с Еспаньол заради остра вирусна инфекция, която преминала в перикардит. Заради това отпадна и от националния отбор, а в клуба още не знаят кога точно ще може да се върне на терена. 

Лекарите действат много внимателно по отношение на възстановяването му, тъй като възпаленията на мембраната на сърцето (перикарда) може да бъде нещо много опасно. 

Затова и в момента той не може да тренира, като едва след като се оправи напълно ще бъде на разположение на Зинедин Зидан. Международната пауза може и да помогне и бранителят да бъде на линия за мача с Хетафе в края на другата седмица, но все още това не е сигурно. 

Карвахал се утвърди като един от най-добрите играчи на Реал след завръщането си от Байер Леверкузен и ще бъде важно да се оправи, тъй като Марсело също е аут и срещу Еспаньол на десния фланг на отбраната действаше 18-годишния мароканец Ашраф Хакими.