Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал ще отсъства два месеца от терените, твърди вестник „Марка”, което е много лоша новина за отбора и феновете. 

Засегя тя не е потвърдена официално от клуба, но според информациите ще се наложи бранителят да пропусне доста от мачовете на отбора от есента. 

Както е известно Карвахал е с възпаление на сърдечната обвивка и макар че няма опасност за влошаване на състоянието му и лекарите контролират напълно лечението, ще е необходимо повече време, за да се оправи напълно. 

Счита се, че след справянето с подобно нещо на един обикновен човек са необходими 2-3 седмици, за да възвърне обичайното си състояние, докато за елитен спортист периодът на пълна рехабилитация предвид натоварванията, на които е подложен, доста ще се удължи. 

Затова и периодът от два месеца, в който Карвахал се очаква да отсъства, може и да се окаже, че няма да бъде достатъчен за възстановяването му, така че от клуба продължават да бъдат изключително внимателни с лечението му, но и са напълно уверени, че ще се справят. 

При това положение Зинедин Зидан ще трябва да се оправя доста време без важна фигура в защитата, като заместници на крайния бранител ще бъдат Начо и младия Ашраф Хакими.