Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо спечели за пети път наградата на ФИФА за футболист №1 в света и се изравни с големия си конкурент Лионел Меси по брой спечелени отличия.

През януари португалецът е тежкият фаворит в борбата за Златната топка и почти сигурно ще изравни Лео и по този показател, гонейки пети успех в борбата за най-ценния индивидуален приз. Към момента и двамата имат по четири Златни обувки.

Славата на Роналдо обаче не е достатъчна, за да може синът му Кристиано-младши да е сред най-върлите му фенове. Нещо повече - малчуганът е запален именно по Меси.

Самият Роналдо направи признанието пред аржентинеца по време на връчване на Златната топка през януари 2015 година. Тогава синът на ибериеца беше видимо развълнуван от срещата с Меси.

Кристиано подкани наследника си да стане и да отиде при южноамериканеца. Меси погали срамежливия хлапак и го попита как е, давайки крачка назад. Тогава се намеси Кристиано, който каза: "Непрекъснато гледа твои клипове в интернет и говори за теб".

Камерите уловиха 7-годишния Кристиано-младши да гледа втренчено към Меси и в понеделник, когато се връчваха наградите на ФИФА в Лондон. Потребители в интернет пък се шегуваха, че при връчване на Златната топка Меси и Роналдо трябва да сменят местата си, за да може синът на португалеца да стои плътно до своя кумир...