Европейският клубен първенец Реал Мадрид снощи допусна най-тежката си загуба като гост в груповата фаза на Шампионска лига от 2008 г. насам.

"Белият балет" беше пометен на "Уембли" с 1:3 от Тотнъм и почти сигурно за втори пореден сезон ще завърши на 2-ро място в потока си. За последно мадридчани паднаха с два гола разлика при визита в тази фаза на турнира от италианския хегемон Ювентус – 0:2, пише Opta. Срещата отново се игра през ноември, a головете за "бианконерите" бяха дело на Алесандро Дел Пиеро (5) и Амаури (49).

Кристиано Роналдо пък се превръща в кошмар за Тотнъм, след като вече има десет гола във вратата на лондончани. Пет от тях, португалската звезда наниза в последните си четири срещи срещу "шпорите". Друг интересен факт от сблъсъка на "Уембли" е свързан с Деле Али. Той е вторият англичанин, който се разписва два пъти срещу Реал в Шампионска лига след Стивън Джерард (март, 2009 г.).

Също така младата звезда на Тотнъм се превърна и в шестия футболист от кралството с гол във вратата на "белите" в Шампионска лига. Преди него и Джерард, това са правили още Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, Алън Смит и Дани Уелбек.