Голямата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, се изказа доста странно след тежката загуба с 1:3 от Тотнъм в среща от група "Н" на Шампионска лига.

Четирикратният носител на Златната топка заяви, че на "Сантяго Бернабеу" вече няма футболисти като Пепе, Хамес Родригес и Алваро Мората, с което косвено обвини ръководството на "кралския клуб" за раздялата с тях. Тримата напуснаха съответно в посока Бешикташ, Байерн Мюнхен и Челси, тъй като не успяха да се преборят за титулярно място.

За мача на "Уембли" Зинедин Зидан имаше сериозни кадрови проблеми, което според Роналдо е една от основните причини за поражението. "Летните попълнения имат голям потенциал, но са още млади. С Пепе, Хамес и Мората, Реал беше по-силен. Липсваха ни и Дани Карвахал и Гарет Бейл. Сега отборът е по-неопитен, което е важен фактор. Думите ми не са оправдание", заяви Роналдо, цитиран от Marca.

Кристиано каза още, че нов договор с Реал не влиза в плановете му. "Имам споразумение за още четири сезона и не мисля за ново. Чувствам се отлично в Мадрид. Що се отнася до отбора – не можем винаги да играем на най-високо ниво. Срещу Тотнъм не изглеждахме по начина, по който искаме, но не мисля, че играхме зле", добави португалският национал.

Именно Роналдо вкара гола в Лондон, с което направи загубата на Реал по-почетна. По този начин той вече има 6 попадения през сезона в Шампионска лига и излезе еднолично на върха, изпреварвайки Хари Кейн (5). В следващия кръг на 21 ноември испанският първенец гостува на АПОЕЛ Никозия и ще гони задължителна победа, за да запази минимални шансове за спечелване на групата.

В класирането Тотнъм е лидер с 10 точки, "белите" имат 7 т., но са с по-лоши показатели в директните срещи с "шпорите". Борусия Дортмунд и кипърците имат по 2 т.