Реал Мадрид – Лас Палмас, мач от 10-ия кръг на Примера дивисон, стадион „Сантяго Бернабеу“, 17,00 часа

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Касия, Янес
Защитници: Варан, Пепе, Начо, Марсело, Данило
Халфове: Кроос, Касемиро, Ковачич, Модрич, Черишев, Иско, Йоренте
Нападатели: Роналдо, Лукас Васкес, Хесе, Борха Майорал

Контузени: Навас, Рамос, Хамес, Бензема

Групата на Лас Палмас

Вратари: Хави Варас, 
Защитници: Симон, Артилес, Бихас, Гаридо, Давид Гарсия, Кастеяно
Халфове: Висенте, Тана, Роке, Ел Жар, Виера, Наузет Алеман, Момо, Ернан, Роке Меса, Кулио, Валерон, Тана
Нападатели: Араухо, Жозе

Прогноза

Реал Мадрид може и да не е кой знае колко впечатляващ от началото на сезона, но сигурността и стабилността в представянето на отбора определено са нещо, което е гаранция за много добри резултати в края на кампанията. 

Очаквано Рафа Бенитес стабилизира нещата в защита, но и в атака положението е достатъчно добро, след като с 21 гола съставът разполага с най-доброто нападение в испанския елит. Затова и домакинството на новака Лас Палмас изглежда до голяма степен като формалност. 

Липсата на някои основни играчи не би трябвало да бъде сериозен проблем, защото качеството в състава е голямо. Предстоящият двубой с ПСЖ със сигурност ще бъде в ума на играчите, но не би трябвало да се получи подценяване, въпреки че футболистите без съмнение ще опитат да спестят малко сили за мача с френския шампион. 

Гостите от Канарските острови имат само една победа на сметката си и очаквано са в опасната зона. Това, че те доста време бяха извън елита си казва думата и трудно свикват с обстановката в Примера. 

Реал все още не е допуснал гол във вратата си у дома и едва ли ще бъде преодолян точно сега, тъй като съперникът е с едно от най-слабите нападения в дивизията. Все пак отсъствието на Кейлор Навас, който е с лек мускулен проблем и официалния дебют на Кико Касия, може да направи ситуацията в защита малко по-различна. 

Лас Палмас обаче никога не е печелил в Мадрид, като от 36 визити може да се похвали едва с 4 равенства, последното през 1986-а година. Всичко това ясно показва, че шансовете на гостите клонят към нулата, въпреки че Белите едва ли ще положат чак толкова големи усилия. 

Резултат: Реал Мадрид – Лас Палмас    2:0